Πώς να ρυθμίσετε το Google ώστε να διαγράφει τη δραστηριότητά σας κατά καιρούς

Κανείς δεν γνωρίζει σε αυτό το σημείο ότι η Google συλλέγει πολλές πληροφορίες για εμάς. Εάν διαθέτουμε τηλέφωνο Android, το σύστημα καταγράφει το ιστορικό τοποθεσίας μας , τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε και τους ιστότοπους που επισκέπτουμε με το Chrome. Όλα αυτά χωρίς να δούμε άλλα δεδομένα, όπως το ιστορικό του YouTube και τη χρήση άλλων πλατφορμών που ανήκουν στον μεγάλο G.

Ως χρήστες, έχουμε πάντα τη δυνατότητα να μην χρησιμοποιούμε τον Λογαριασμό μας Google για σύνδεση σε συγκεκριμένες εφαρμογές ή κατάργηση του ιστορικού περιήγησης και αναζήτησης κατά καιρούς. Αλλά είναι ακόμα πολύ περίπλοκο έργο, δεδομένου ότι μιλάμε για το απόρρητό μας. Και αγόρι, φαίνεται ότι η Google αποφάσισε επιτέλους να κάνει κάτι για αυτό και να κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολο για εμάς.

Πώς να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας Google για να διαγράφετε αυτόματα όλα τα δεδομένα σας κατά καιρούς

Χθες η Google ανακοίνωσε ότι, από τώρα και στο εξής, μπορούμε να ορίσουμε ένα χρονικό όριο για το οποίο η Google μπορεί να αποθηκεύσει την πρόσφατη δραστηριότητά μας. Με τέτοιο τρόπο ώστε το ιστορικό τοποθεσίας, η δραστηριότητά μας σε ιστοσελίδες και εφαρμογές διαγράφονται αυτόματα μετά από αυτό το καθορισμένο όριο .

Προς το παρόν η Google προσφέρει 2 επιλογές για αυτό το μέγιστο όριο: 3 μήνες ή 18 μήνες. Έτσι, τυχόν δεδομένα ή προσωπικά αρχεία που υπερβαίνουν αυτήν την ηλικία θα διαγράφονται αυτόματα από τους διακομιστές της Google.

Θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε παρόμοιες εξατομικευμένες διαφημίσεις, προτεινόμενο περιεχόμενο και προτάσεις, αλλά η προσέγγισή τους θα είναι πιο περιορισμένη. Θα είναι λιγότερο ακριβείς, καθώς θα βασίζονται μόνο στα πιο πρόσφατα δεδομένα μας.

  • Αρχικά, ανοίξτε τον πίνακα " Δραστηριότητες ελέγχου" του λογαριασμού σας Google ( ΕΔΩ ).
  • Στην ενότητα " Δραστηριότητα στον Ιστό και εφαρμογές " κάντε κλικ στο " Διαχείριση δραστηριότητας ".

  • Σε αυτό το νέο παράθυρο, στην κάρτα " Η επιλογή Δραστηριότητα στον Ιστό και στις Εφαρμογές είναι ενεργοποιημένη " θα δούμε ένα μήνυμα που λέει ότι η δραστηριότητά μας αποθηκεύεται μέχρι να την διαγράψουμε μη αυτόματα. Επιλέγουμε " Αλλαγή αυτής της ρύθμισης ".

  • Στη συνέχεια, η Google μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαγράφουμε αυτόματα όλη τη δραστηριότητά μας κάθε 3 μήνες ή κάθε 18 μήνες . Επιλέγουμε την επιλογή που μας ενδιαφέρει περισσότερο και κάνουμε κλικ στο " Επόμενο ".

  • Τέλος, κάντε κλικ στο " Επιβεβαίωση ". Από αυτήν τη στιγμή και μετά, όλα τα δεδομένα που καταγράφονται από τη δραστηριότητά μας στο Διαδίκτυο και εφαρμογές παλαιότερες των 3 ή 8 μηνών (ανάλογα με τη διαμόρφωση που έχουμε επιλέξει) θα διαγραφούν αμέσως από τους διακομιστές της Google. Επίσης, από τώρα και στο εξής, όλες οι εγγραφές που υπερβαίνουν αυτήν την ημερομηνία θα διαγραφούν επίσης αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε τίποτα γι 'αυτό.

Και με αυτό θα είχαμε όλα έτοιμα. Φαίνεται ότι η Google έχει την τάση να αποθηκεύει τα δεδομένα μας για τουλάχιστον 3 μήνες. Δεδομένα που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προτείνουν περιεχόμενο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, μεταξύ άλλων.

Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να διαγράφουμε όλα αυτά τα δεδομένα με το χέρι καθημερινά, αν το επιθυμούμε, αν και είναι κουραστικό έργο να πούμε το λιγότερο. Δυστυχώς, είναι ο μόνος τρόπος που προς το παρόν πρέπει να αποτρέψουμε την παραμονή όλων αυτών των δεδομένων στο Google για πολύ καιρό.

Για να γίνει αυτό, ανοίγουμε το μενού " Ρυθμίσεις " στο πρόγραμμα περιήγησής μας και αναζητούμε την ενότητα " Απόρρητο και ασφάλεια -> Διαγραφή δεδομένων περιήγησης ". Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την ίδια μη αυτόματη διαγραφή από την εφαρμογή Google στη συσκευή μας Android.

Εάν πραγματοποιούμε περιήγηση με Chrome από υπολογιστή, μπορούμε επίσης να εμφανίσουμε τις επιλογές διαγραφής πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Control + Shift + Delete στο πληκτρολόγιο.

Έχετε εγκαταστήσει το Telegram ; Λάβετε την καλύτερη ανάρτηση κάθε μέρα στο κανάλι μας . Ή αν προτιμάτε, μάθετε τα πάντα από τη σελίδα μας στο Facebook .